Ingredienser (4 port)
Lax och sallad
4 port matkorn (tex Bulgur)
1 bukett broccoli
Färsk spenat
2 mogna avocado
3-4 tomater
1/2 gurka
1 rödlök
4 laxfileér
Pumpafrön (jag tog saltade solroskärnor)
Färsk rosmarin
Dressing
1 dl olivolja
2 msk pressad citron
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk flytande honung
2 tsk salt (jag tar alltid lite extra salt)
4 krm nystött svartpeppar
Tillagning:
- Blanda dressingen
- Koka matkornen enligt förpackningen
- Dela broccolin i små buketter och koka dem i några minuter i lättsaltat vatten
- Skölj spenaten (Jag stekte spenaten i dressingen)
- Dela och gröp ur avocadorna, skär dem i klyftor
- Klyfta tomaterna
- Skiva gurka och rödlök
- Blanda samtliga ingredienser
- Stek eller grilla laxfileérna (Jag hällde på dressing även här, var försiktig så inte vitlöken blir bränd, då smakar det illa)
- Häll lite av dressingen över fileérna i grillpannan
- Lägg upp dem på salladen och ringla resten av dressingen över alltihopa.
- Strö pumpakärnor/solroskärnor och klipp rosmarin ovanpå.
NJUT!! Det gjorde vi
Ludvig gillar!
Receptet är komponerat och framtaget av Sylvia Danielsson som även skrivit kokböckerna "Frukt, bär och grönt", "Kryddan i maten" och "Äntligen picknick"
No comments:
Post a Comment