Saturday, June 28, 2008

Avocado- och Broccolisallad med grillad lax



Ingredienser (4 port)

Lax och sallad

4 port matkorn (tex Bulgur)

1 bukett broccoli

Färsk spenat

2 mogna avocado

3-4 tomater

1/2 gurka

1 rödlök

4 laxfileér

Pumpafrön (jag tog saltade solroskärnor)

Färsk rosmarin



Dressing

1 dl olivolja

2 msk pressad citron

2 finhackade vitlöksklyftor

2 msk flytande honung

2 tsk salt (jag tar alltid lite extra salt)

4 krm nystött svartpeppar



Tillagning:


  1. Blanda dressingen

  2. Koka matkornen enligt förpackningen

  3. Dela broccolin i små buketter och koka dem i några minuter i lättsaltat vatten

  4. Skölj spenaten (Jag stekte spenaten i dressingen)

  5. Dela och gröp ur avocadorna, skär dem i klyftor

  6. Klyfta tomaterna

  7. Skiva gurka och rödlök

  8. Blanda samtliga ingredienser

  9. Stek eller grilla laxfileérna (Jag hällde på dressing även här, var försiktig så inte vitlöken blir bränd, då smakar det illa)

  10. Häll lite av dressingen över fileérna i grillpannan

  11. Lägg upp dem på salladen och ringla resten av dressingen över alltihopa.

  12. Strö pumpakärnor/solroskärnor och klipp rosmarin ovanpå.

NJUT!! Det gjorde vi




Ludvig gillar!


Receptet är komponerat och framtaget av Sylvia Danielsson som även skrivit kokböckerna "Frukt, bär och grönt", "Kryddan i maten" och "Äntligen picknick"

No comments: