Jag har börjat tycka det är roligt att laga mat.
Idag testade jag ett recept som jag hittade på Arlas hemsida.
Jag ändrade lite med det jag hade hemma, klicka på länken eller bilden så kommer ni till originalreceptet, jag skrev hur jag gjorde nedan.
Ingredienser
4 port 4 bitar laxfilé med skinnet kvar, ca 600 g
4 port 4 bitar laxfilé med skinnet kvar, ca 600 g
1 tsk salt
2 små lime
4 färska gula lökar
2 paprikor2 msk
Arla smör-&rapsolja (jag tog flytande Milda och skippade oljan för jag hade bara olivolja)
Chutneysmör:
2 msk stark mango chutney
2 msk Arla smör-&rapsolja
Sås:
3 dl Kelda sås Chili Lime (denna kan man säkert göra själv med matlagningsgrädde, chilli och Lime)
Gör så här:
Salta laxen.
Dela lime och lök i halvor.
Kärna ur paprikan och skär stora bitar.
Pensla fisk och grönsaker med smör-&rapsolja (jag stekte i stekpanna och penslade på mangosmöret innan jag serverade).
Grilla laxen med köttsidan ned ca 1 min över glöden.
Vänd och grilla med skinnsidan ned 6-7 min.
Grilla samtidigt grönsakerna på båda sidor och limen med snittytan ned.
Rör ihop mango chutney och smör-&rapsolja.
Värm såsen under omrörning i en kastrull.
Bred mangosmöret på laxen och servera med sås, grönsaker, lime och bulgur.
Pratade med Leoniide, när hon flyttar till Austin/Texas ska hon få ett marsvin som ska heta Fluffe.
Pappa Andy trodde han/hon skulle heta Prutte och jag sa att han kan ju heta Prutte i andranamn om han/hon e dålig i magen.
Ha en underbar Lördag alla sköna människor.
No comments:
Post a Comment